друкувати


Держава компенсує сільгоспвиробникам 90% вартості дорадчих послуг

24 квітня 2019, 11:30

Відповідно до урядової програми підтримки розвитку фермерства та сільськогосподарської кооперації, держава компенсує сільгоспвиробникам 90% вартості дорадчих послуг, але не більш ніж 10 000 грн. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Нагадаємо, нове фермерське господарство може отримати до 60 тис. грн субсидії. Раніше повідомлялося, що що за 8 місяців 2018 року АПК отримав менш ніж 10% закладених дотацій, а на 28 жовтня сума зросла до 15,8%. З якими складнощами стикалися агровиробники під час отримання дотацій – читайте у #GoЗаАгроДотаціями. 

«Розвиток сільських територій та підвищення добробуту місцевого населення напряму залежить від розвитку малого та середнього бізнесу на селі. Але запорукою успішного підприємництва є підвищення рівня профільних знань, вдосконалення практичних навичок та інформаційна підтримка, яку повною мірою надають сільськогосподарські дорадчі служби. Держава, зі свого боку, сприяє розвитку сільськогосподарського дорадництва, компенсуючи 90% вартості їх послуг», — прокоментував Віктор Шеремета та додав, що розбудова системи сільськогосподарського дорадництва в Україні є невід’ємною складовою євроінтеграційного процесу.

Серед основних завдань дорадчої діяльності є: надання аграрним підприємцям та сільському населенню дорадчих послуг з питань економіки, технологій, управління, маркетингу, обліку, податків, права, екології; поширення та впровадження у виробництво сучасних технологій, новітніх досягнень науки і техніки; сприяння розвитку сільського туризму, зайнятості сільського населення тощо.

Так, щоб отримати компенсацію за послуги дорадчих служб, необхідно:

З Реєстром сільськогосподарських дорадчих служб можна ознайомитися за посиланням.

Завантажити список сільськогосподарських дорадників і експертів-дорадників можна за посиланням.