друкувати


Нардепи повторно звернулися до Гройсмана з вимогою забезпечити прозорість процедур у портовій галузі — документ

24 квітня 2019, 10:30

Народні депутати, бізнес-омбудсмени ГО «Бізнес-Варта» повторно звернулися до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням невідкладно підписати постанову «Деякі питання дерегуляції господарської діяльності» від 27.03.2019 р. Про це повідомляє Бізнес-Варта.

Нагадаємо, раніше у громадській організації наголошували, що лише через неправомірну діяльність Держекоінспекції простої суден у морських портах наносять близько $200 млн збитків на рік у вигляді нествореного ВВП та недоотриманих державою й бізнесом доходів.

Народний депутат Іван Мірошніченко зазначав, що сьогодні зафіксовані кричущі факти корупції та «затягування гайок» збоку державних структур. Він підкреслив, що уся бюрократія, усі штучні бар’єри, які створюються державною машиною та чиновниками, приносять колосальні збитки бізнесу.

За інформацією народних депутатів, під час доопрацювання постанови Мінекономрозвитком з’явилися намагання корумпованих чиновників перешкодити публікації документу. Відтак бізнес-омбудсмени закликають Володимира Гройсмана терміново вжити усіх необхідних заходів, щоби ввести у дію постанову в прийнятій урядом редакції.

Серед підписантів листа ГО «Бізнес-Варта» до Прем’єр-міністра України провідні компанії та бізнес-асоціації:

Кабінет Міністрів має показати, що стоїть на боці бізнесу, що не відступиться від свого ж рішення про дерегуляцію бізнесу. Підписання і публікація постанови «Деякі питання дерегуляції господарської діяльності», прийнятої на засіданні Уряду 27 березня 2019 р. – це полегшення умов ведення підприємницької діяльності, підвищення позицій України в міжнародному рейтингу, — йдеться в повідомленні.