друкувати


Суд може заблокувати конкурс на посаду голови податкової служби

22 квітня 2019, 16:00

Окружний адміністративний суд міста Києва отримав дві позовні заяви про блокування конкурсу на заміщення посади голови податкової служби. Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів, передає Інтерфакс-Україна.

Нагадаємо, Кабмін затвердив старт реформи з розділення ДФСУ.

«Минулого тижня Окружний адмінсуд м. Києва зупинив конкурс на посаду глави Державної митної служби. Також нам відомо, що в Окружний адмінсуд Києва вже подано заяви про забезпечення позову щодо зупинення іншого конкурсу — на посаду голови Державної податкової служби», — повідомили у прес-службі Мінфіну.

До суду повторно з позовом звернувся колишній глава Державної фіскальної служби Роман Насіров, другий позов подав екс-голова управління Державної податкової адміністрації в Харківській області Станіслав Денисюк.

Ініціатори цього масштабного наступу — колишній глава Державної фіскальної служби Роман Насіров і співчуваючі йому особи: народний депутат Андрій Антонищак, колишній керівник Харківської податкової Станіслав Денисюк... Їхня стратегія базується навколо захисту прав Насірова щодо поновлення на посаді голови ДФС", — зазначили у прес-службі Мінфіну.

Наміри позивачів — скасувати дію розпорядження Кабінету Міністрів від 20 березня 2019 року №162-р і №163-р, яким оголошено конкурс на посади голів Державної податкової і митної служб, додали в Мінфіні.