друкувати


Володимир-Волинська птахофабрика побудує новий цех за €38 млн

21 квітня 2019, 08:28

Компанія «Володимир-Волинська птахофабрика», яка входить в групу компаній Openmind, інвестує €38 млн в будівництво нового цеху по переробці курки. Про це розповіла генеральний директор компанії Аліна Сич, пише «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, що на Тернопільщині збудують птахофабрику.

Згідно з повідомленням, потужність нового цеху складе 13,5 тис. бройлерів на годину. Компанія буде виробляти на даному майданчику продукцію під ТМ «Епікур». Будівництво планується завершити за півтора-два роки.

«Щомісячний приріст продажів м'яса бренду« Епікур »становить 43%. Ми вирощуємо 4,6 млн голів одноразової посадки. Оскільки попит на нашу продукцію зростає, ми починаємо будівництво нових потужностей, щоб збільшити обсяги виробництва. В рамках загального виробництва фабрики, частка «Епікур» становить понад 30%, решта вирощується за стандартною технологією», – прокоментувала Аліна Сич.

За її словами, компанія планує відвести більшу частину нових потужностей для виробництва бренду «Епікур».

Пріоритетом для нас є розвиток бренду« Епікур »саме в Україні. Частка експорту у підприємства незначна — 5-6%. Зараз ми поставляємо сертифіковану продукцію Halal в країни Близького Сходу і Африки під ТМ Al Dalal chicken і Delika. Новий цех дозволить збільшити виробництво і пройти всю необхідну сертифікацію для експорту в Європу, – зазначила гендиректор компанії.

Як вказується в повідомленні, «Володимир-Волинська птахофабрика» також впроваджує проекти з альтернативної енергетики.

Ми перевели 70% опалення на твердопаливні котли на деревині, воду для цеху переробки підігріваємо шляхом спалювання пера як відходу. Також у нас є проект з виробництва солом'яних брикетів для опалення. Технологію біогазу ми не розвиваємо, оскільки паралельно з новим цехом ми запускаємо виробництво кісткового борошна, і всі відходи будуть направлятися туди. Ця мука є основою для кормів. Вартість тільки цього проекту – €3,8 млн, – поділилася Аліна Сич.

«Володимир-Волинська птахофабрика» планує до 2020 р запустити новий забійний цех і наростити виробництво курячого м'яса в два рази – до 90 тис. т.