друкувати


АМПУ відкрила морський вокзал в Ізмаїлі після реконструкції

19 квітня 2019, 16:00

Адміністрація морських портів України (АМПУ) завершила реконструкцію Ізмаїльського морвокзалу. Роботи такого масштабу проводилися тут вперше за останні 45 років. Про це повідомляє прес-служба АМПУ.

Нагадаємо, що у І кварталі 2019 року хороша погода дозволила збільшити кількість суднопроходів по Дніпрі більш, ніж в 8 разів.

Повідомляється, що будівля морського вокзалу є багатофукціональною. Вона поєднує офісні приміщення, зали для прийому пасажирів, митного та прикордонного контролю. Крім того площі морвокзалу можуть бути використані для проведення конференцій та інших публічних заходів.

«Українська частина Дунаю стає все більш привабливою для річкових круїзів. У 2018 році Усть-Дунайськ прийняв понад 4,5 тис. пасажирів, що вдвічі більше ніж у 2017 р. Ізмаїл також має великий туристичний потенціал. До того ж ці дунайські порти увійшли до перспективного плану розвитку загальноєвропейської транспортної мережі TEN-T. Тому така візитівка, як морвокзал європейського рівня, на мій погляд, була просто необхідною для міста, і АМПУ зробила все для реалізації цього проекту, – зазначив керівник Адміністрації морських портів України Райвіс Вецкаганс.

Він також додав, що для АМПУ розвиток портової інфраструктури — це першочергове завдання і морський вокзал в Ізмаїлі має стати проектом, що буде працювати на розвиток галузі, бізнесу та регіону.

Морвокзал в Ізмаїлі – це центр великого проекту з розвитку пасажирських перевезень в українському Придунав'ї. Він був розглянутий в квітні на Генеральній Асамблеї Балканської і Чорноморської комісії, що відбулась в Тулчі. Тепер, завдяки АМПУ, Ізмаїл є українськими воротами в Європу не лише географічно, але й за рівнем комфорту для пасажирів і туристів, – зазначив мер Ізмаїла Андрій Абрамченко.

Обсяг інвестицій ДП АМПУ в реконструкцію цього об'єкту склав 52 млн гривень. Стара будівля 1972 року будівництва отримала нове життя. Зміни торкнулись не лише фасаду, який повністю змінився, але й самого будинку та прилеглої території. Ремонт виконаний з використанням енергозберігаючих технологій: будівля утеплена, встановлені нові склопакети, системи теплопостачання, вентиляції, кондиціонування, вводи водопроводу та каналізації, повністю замінені освітлення, засоби пожежної сигналізації та пожежогасіння, відремонтована покрівля.