друкувати


Голови сільрад на Херсонщині збираються подати в суд на Порошенка через землю

19 квітня 2019, 10:24

Голови декількох сільрад на Херсонщині збираються подати в суд на Порошенка через те, Президент підписав указ про створення Національного парку «Кам'янська Січ», у який увійдуть тисячі га територіальних громад. Про це повідомляє khersondaily.com.

Нагадаємо, що на Херсонщині – під загрозою зриву посівна рису, оскільки Держводагентство підняло  тариф на воду на 30%.

«У тексті документа зазначено, що в НПП «Кам'янська Січ» включені 12261,14 га земель держвласності: 6013,241 га надаються нацпарку в постійне користування, в тому числі з вилученням у землекористувачів, 6247,899 га – без вилучення у землекористувачів», – ідеться в повідомленні.

За допомогою до депутатів Бериславського районного та Херсонського обласного рад вирішила звернутися Новорайське сільрада.  Інакше обіцяють подавати на президента позов до суду. Про це йшла мова на інформаційній зустрічі в Новорайське 18 квітня.

Цей указ обурив людей. Вони виступають не проти національного природного парку як такого: ідея на кшталт правильна. Обурив сам порядок його створення, адже ніхто не приїхав в наше село, не сказав, що планується, навіщо, –  сказав головаОТГ Олександр Шокуров.

За його словами, аналогічні рішення прийняли Миловскій і Качкарівська сільради. Підтримати сусідів планує і Новокаірська сільрада.

Ми налаштовані серйозно. Якщо до наших вимог не прислухаються, ми будемо оскаржувати указ президента в суді. На консультації до адвокатської компанії я їду в найближчим часом, — розповів Шокуров.