друкувати


В агрохолдингу МХП розповіли скільки платять за оренду 1 га землі

18 квітня 2019, 16:40

В агроіндустріальному холдингу «Миронівський Хлібопродукт» (МХП) в середньому за 1 орендований гектар виплачують пайовику $140 в рік. Про це розповів керівник відділу земельної політики і майнових відносин «Миронівський Хлібопродукт» Володимир Нагірний в матеріалі Latifundist.com.

Нагадаємо, що підприємства холдингу МХП у ТОП-200 найбільших платників податків України.

«В середньому за 1 орендований гектар ми платимо пайовику $140 в рік. Люди задоволені. Бувають, звичайно, зрідка випадки, коли їм надходили більш вигідні пропозиції, однак, як показує практика, аграрії не змінюють перевірений роками досвід співпраці з МХП на привабливі обіцянки невідомих потенційних орендарів. Які, до того ж, не відповідають реальній об'єктивної цінової ситуації на ринку», – сказав Володимир Нагірний.

За його словами, підрозділи МХП дуже рідко отримують негативну зворотний зв'язок у вигляді скарг від пайовиків щодо цінової політики компанії. Практично щороку компанія проводить індексацію ринкової орендної плати.

Наприклад, в 2018 році вона зросла на 20%. Власники паїв стали отримувати більше, і це їх безумовно порадувало. За підсумками минулого року, ми заплатили нашим орендодавцям 1,37 млрд грн, – додав Володимир Нагірний.

Крім того, зацікавленість людей у ​​співпраці з МХП підтверджує статистика. У 2018 році, після закінчення термінів оренди, переукладати договірні відносини з МХП відмовилися власники паїв загальною площею всього лише 500 га. Як зазначає Володимир Нагорний, більшість з орендодавців вирішили обробляти наділи самостійно.

Нагадаємо, що рентабельність агробізнесу в Україні, за оцінками «УкрАгроКонсалт», досить висока і вже досягла 32%.