друкувати


Одеський припортовий закрив борги, але ще не може запуститися

18 квітня 2019, 17:00

Після отримання першої частини грошей з виграної у податковій інспекції апеляції, Одеський припортовий завод (ОПЗ) розрахувався боргами. Про це Українській Службі Інформації розповів перший заступник директора ОПЗ Микола Щурик.

Нагадаємо, що Одеський припортовий завод виграв в апеляційному суді справу проти Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби про переплату податку на прибуток на суму 489,79 мільйона гривень. 

Також повідомляється, що поки ПАТ «Укртрансгаз» до цих пір не дає завести газ від нового постачальника для роботи підприємства, однак, за словами першого заступника директора, «Укртрансгаз»  виставляє умови, які не відповідають законодавству і не дає завести газ для нормальної роботи заводу.

Ми виграли суд у податкової про стягнення на користь заводу більш 489 мільйонів гривень. Вже отримали перші 50 мільйонів, за якими закрили заборгованість по податках і заробітної плати. Але поки проблеми з «Укртрансгазом»  тривають. Вони в ручному режимі не дають новому Давальці газу зайти на їх електронну площадку, – розповів Микола Щурик.

Він додав, що на даний момент не відомо, коли відбудеться запуск заводу в «повну силу», але зараз він збалансований і всі борги погашені. В даний момент завод працює тільки в режимі перевалки аміаку з Тольятті, який йде по трубі, в тому числі аміак, які купується для внутрішнього ринку України.

Відзначається, що на засіданні комісії Одеської ОДА також вказали на проблеми з постачанням газу в ОПЗ, але основним питанням став продаж заводу. Основним кандидатом в покупці досі залишається ПАТ «Аграрний фонд».