друкувати


Попри вибори, бізнес очікує на покращення економічної ситуації, — НБУ

17 квітня 2019, 11:13

Українські компанії, опитані Національним банком України протягом І кварталу 2019 року, поліпшили свої очікування щодо економічного розвитку України та розвитку власного бізнесу, незалежно від президентських і парламентських виборів. Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

Нагадаємо, що понад 38% українських підприємців незадоволені поточним станом справ у бізнесі.

Зокрема, український бізнес очікує протягом наступного року уповільнення темпів інфляції, а також помірного зростання курсу валют. Водночас підприємства складають позитивні прогнози щодо розвитку власного бізнесу, зокрема обсягів продажів.

«Підприємці очікують поліпшення фінансово-економічного стану своїх підприємств, у тому числі за рахунок зростання виробництва і продажу продукції, зокрема на експорт. При цьому пожвавлення ділової активності очікує бізнес усіх видів економічної діяльності. У зв’язку з цим компанії планують збільшити інвестиції в основні засоби, активніше залучати кредитні ресурси та нових працівників», — йдеться у повідомленні Нацбанку.

Та серед опитаних підприємців близько 8-9% заявили, що протягом наступних 12 місяців очікують на погіршення економічної ситуації в країні та власних фінансових показників.

Більшість компаній — 74,1% — вважають, що їхні видатки на оплату роботи працівників протягом наступних 12 місяців зростуть. Менше одного відсотка компаній не прогнозують росту зарплат", — відзначають у Нацбанку.