друкувати


За умови використання сучасних технологій, Україна може вирощувати 150 млн т зернових на рік, – Ігор Смешко

16 квітня 2019, 11:07

Як заявив кандидат у президенти України Ігор Смешко, американські аналітики з департаменту СШа ще в середині 90-х визначили, якщо в нашій державі будуть активно використовуватися сучасні технології, Україна зможе збирати 150 млн т зерна й автоматично стане конкурентом США, Канади та Австралії.

Про це Смешко розповів під час зустрічі з аграріями на всеукраїнському форумі.

Нагадаємо, на цьому ж заході Ольга Трофімцева озвучила позицію Мінагро щодо земельної реформи

Ще в середині 90-х мені до рук потрапив меморандум американського департаменту сільського господарства. Вони ще тоді, поїздивши три тижні по Україні, написали – якщо ця країна буде мати ринок землі, якщо тут будуть використовуватися сучасні технології, Україна зможе збирати 150 млн т зерна й автоматично стане конкурентом США, Канади і Австралії на світовому ринку с/г продукції. А остання доповідь ЦРУ про глобальні виклики, які чекають людство після 2020 року – це продовольство. Продовольча проблема при демографічній тенденції, наявна у світі, вона досить загрозлива і входить до списку основних викликів для людства», – заявив Смешко.

Ігор Смешко бачить український земельний ринок виключно в межах торгів між громадянами України. За його слвами, проблема нашої країни – це системна політична й економічна криза. Всі наші президенти свідомо чи ні копіювали російську модель, прикриваючись гаслами про демократію. Як заявив Смешко, у нас прекрасна Конституція, яка доводить те, що у нас демократія і соціально орієнтована держава. Але ніхто, ніколи Конституцію (як норму прямої дії) не виконував. 13 ст. конституції говорить про те, що земля і надра належать народові України. Проблема в тому, що закони, які повинні були розвиватися під Конституцією – не розвивалися, а питання землі, за бажання, можна вирішити за тижні. 

Земля має належати народу України і продаватися лише громадянам України, та тільки тоді, коли громадянин (з підтримкою держави) буде мати змогу купувати цю землю. Для держави завдання номер один – підтримати малого та середнього виробника», – заявив Ігор Смешко.