друкувати


Оприлюднено 3 умови для зміни закону про парламентські вибори

13 квітня 2019, 09:00

У Верховній Раді України готуються змінити закон про парламентські вибори в разі перемоги Володимира Зеленського. Про це пише у своєму блозі «Два сценарії одного президенства: чого чекати парламенту, уряду та українцям від Зеленського та Порошенка після 21 квітня» головний редактор AgroPolit.com Наталія Білоусова.

Нагадаємо, раніше видання уже писало, як відбувся двократний відрив Володимира Зеленського у першому турі, та чим відрізняються програми з підтримки агросектору і загалом бізнесу обох кандидатів.

Зазначається, що у разі перемоги Зеленського в Україні можливий достроковий розпуск влади

За приходу Зеленського до влади може з'явитися закон про імпічмент президента, або зміна механізму виборів до парламенту.

Останній варіант серед депутатів обговорюється активно. Щоправда, іти на варіант за відкритих списків депутати аж пищать, так не хочуть (це така собі «червона картка» від виборця — і той, хто ховався за списками та «плював насіння у стелю» 5 років, не пройде в такому разі). Втім, компроміс можливий, а відтак — і 226 «за», — йдеться у блозі.

За даними інсайдерів, наразі обговорюється три ключові правки до цього закону: закриті списки, 3%-й прохідний бар’єр для всіх політсил і можливість балотуватися у Раду блокам.

Також у Зеленського назвали двох кандидатів на крісло прем'єра. Кого він може запропонувати на посаду голови уряду — читайте за посиланням.