друкувати


Раду таки можуть розпустити достроково на підставі рішення суду?

12 квітня 2019, 11:30

Достроковий розпуск Ради можливий, якщо буде відповідне рішення окружного адміністративного суду про те, що коаліції наразі немає. Такий варіант подій наразі обговорюється кулуарно у стінах  парламенту, пише у своєму блозі «Два сценарії одного президенства: чого чекати парламенту, уряду та українцям від Зеленського та Порошенка після 21 квітня» головний редактор AgroPolit.com Наталія Білоусова.

Нагадаємо, раніше видання уже писало, як відбувся двократний відрив Володимира Зеленського у першому турі, та чим відрізняються програми з підтримки агросектору і загалом бізнесу обох кандидатів.

Достроковий розпуск Ради – один із  можливих варіантів, який наразі розглядається у команді Зеленського у разі приходу до влади. Про такий перебіг подій попередила недавно й лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко.

Це крайній варіант розвитку подій, пише видання, і він може «вистрелити», якщо не вдасться налагодити робочий процес із  парламентом новому гарнту. Як це можливо технічно? «Через суд з’ясувати, є чи немає коаліція в Раді наразі. Розмови про це в Раді ведуться давно, але Президент Петро Порошенко ніколи не підіймав цю тему. Підняти — означало б вдарити по самому собі, адже далі логічним кроком далі було б формування нової. Як вчинить Зе? За нашими даними, наразі у штабі Володимира Зеленського вивчається це питання на підставі звернення, наприклад, до Окружного адміністративного суду Києва. Як розповіло джерело видання, у юридичній практиці є таке поняття, як звернення для встановлення певного факту. В даному випадку запитати у суду можуть щодо коаліції», — пише видання.

Раніше до такого механізму вдавався Віталій Кличко, який доводив у суді, що він проживає в Україні певну кількість років, щоб балотуватися в президенти.

За даними AgroPolit.com, «таке рішення уже, можливо, навіть є і опікуються цим питанням юристи «з минулого». Більше деталей читайте у матеріалі далі.