друкувати


Україна бореться з АЧС африканськими методами, — експерт

11 квітня 2019, 15:00

У боротьбі із АЧС замість європейських методів Україна вдається до африканських. Про це розповів генеральний директор ТОВ Центр підвищення ефективності у тваринництві Микола Бабенко, передає УНН.

Нагадаємо, в Україну масово завозять заражену свинину з Польщі.

«Україна замість практики країн ЄС по боротьбі з АЧС використовує практику країн Африки, коли при виявленні спалаху хвороби свинарі через відсутність компенсації за знищених свиней поспішно продають вмираючих та інфікованих тварин і їхнє м'ясо, щоб врятувати хоч якісь кошти», — каже він.

Бабенко нагадав, що вперше АЧС в Україні була зареєстрована у 2012 році. Втім, контролюючі органи не змогли протистояти хворобі. Тож у Центрі вирішили власним прикладом показати, що побороти АЧС в Україні можливо. Для цього впродовж місяця організація інформувала громадськість про проблеми свинарів.

Публікації, перекладені на англійську мову, також надіслано в Асоціації свинарів 20 країн ЄС із проханням підтримати нашу ініціативу введення компенсацій українським свинокомплексам за свиней у випадку АЧС, надати нам регламентовані в країнах ЄС механізми компенсації», — поінформував Бабенко.