друкувати


Україна готова збільшити експорт своєї продукції до Ірану — Кубів

20 травня 2016, 09:29

Україна готова збільшити експорт до Ірану продукції сільськогосподарської галузі, машинобудування, металургії, гірничошахтного устаткування. Про це сказав перший віце-прем'єр-міністр України - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Ісламської Республіки Іран в Україні та Республіці Молдова (за сумісництвом) Мохаммедом Бехешті-Монфаредом. 

"Ми підтверджуємо свої прагнення у збільшенні взаємного товарообігу, в тому числі шляхом збільшення квот на імпорт до Ірану українських товарів сільськогосподарської галузі, збільшення українського експорту продукції галузі машинобудування, металургії, хімічної промисловості, сільськогосподарської продукції, поставок металопродукції, гірничо-шахтного обладнання", — зазначив Кубів.

Він повідомив, що уряд працює над здійсненням масштабних проектів в агропромисловому комплексі, в промисловій сфері, а також в сферах енергоефективності та поновлюваних джерел енергії, галузі високих технологій (зокрема в авіації), в модернізації вугільних шахт Ірану, залізниці, реконструкції енергоблоків електростанцій в Ірані, а також розширенні науково-технічного співробітництва.

"Важливою складовою цієї співпраці має стати інвестиційне співробітництво, в тому числі реалізація спільних проектів. Ми сподіваємося, що створення Спільного комітету з інвестицій дозволить визначити інвестиційні проекти для спільної реалізації та розширення форм інвестиційного співробітництва, в тому числі державно-приватного партнерства", — повідомив перший віце-прем'єр.

Він підкреслив, що Україна налаштована до конструктивного, ділового вирішення актуальних питань двостороннього торговельно-економічного співробітництва на взаємовигідних умовах шляхом активізації роботи на міжурядовому і діловому рівнях.