друкувати


Птахівники прокоментували збільшення квот на експорт курятини в ЄС

10 квітня 2019, 07:30

Асоціація «Союз птахівників України», громадське об’єднання, до якого входять виробники продукції птахівництва, схвалює кроки Європейського Союзу та України щодо внесення поправок до тарифних планів Поглибленої та всеохопної зони вільної торгівлі між Україною та ЄС для обмеження зростання імпорту м’яса птиці з України. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Нагадаємо, що в рамках проекту «Експортний агроатлас» AgroPolit.com підготував рейтинг ТОП-7 експортерів м'яса птиці за 2018 рік і з'ясував, що за 2018 рік птахівнича галузь заробила для України $503 млн валютної виручки

В Асоціації зазначають, що згода є компромісною для обох сторін і є вигідною як для ЄС, так і для українських виробників, які отримали впевненість щодо об'ємів продукції птахівництва, дозволених для експорту до країн ЄС.

Україна прагне стати стратегічним політичним та економічним партнером ЄС. Готовність України вступити в діалог з метою подолання цієї проблеми відображає стратегічну важливість цих відносин для неї. Готовність обох сторін до вирішення торговельних розбіжностей свідчить про підтримку обома сторонами ЗВТ та взаємовигідних торговельних відносин", — йдеться у повідомленні.
 

Метою Угоди є обмеження кількості українського м’яса птиці, яке може ввозитися до країн ЄС без сплати мита та забезпечення впевненості щодо його обсягів. На думку Асоціації «Союз птахівників України», ця угода має заспокоїти виробників ЄС щодо подальшого збільшення імпорту українського м’яса птиці, забезпечуючи при цьому визначеність і стабільність ринку продукції птахівництва ЄС. З іншого боку, вона відповідає законним очікуванням українських виробників щодо експорту частин до країн ЄС.