друкувати


Фіскали розповіли, коли не потрібно декларувати дохід від продажу сільськогосподарської продукції

8 квітня 2019, 10:30

Фізичній особі не потрібно декларувати доходи, отримані від продажу сільськогосподарської продукції, вирощеної на землях, отриманих як пай. Про це повідомляє Державна фіскальна служба.

Нагадаємо, у ДФС оприлюднили перелік земельних ділянок, які не підлягають оподаткуванню.

ДФС повідомляє, що відповідно до п. п. 165.1.24 Податкового кодексу України «далі – ПКУ) до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються доходи, отримані від продажу власної сільськогосподарської продукції, що, зокрема вирощена, зібрана, виготовлена, вироблена, оброблена та/або перероблена безпосередньо фізичною особою на земельних ділянках, наданих їй у розмірах, встановлених Земельним кодексом України для ведення, зокрема:

Якщо розмір земельних ділянок, зазначених в абзаці третьому п. п. 165.1.24 п. 165.1 ст. 165 ПКУ, перевищує 2 гектари, дохід від продажу сільськогосподарської продукції підлягає оподаткуванню на загальних підставах, тобто, такий дохід оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18% та військовим збором за ставкою 1,5%.

Платник податків зобов’язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати до 01 травня року наступного за звітним, податкову декларацію про майновий стан і доходи, а також сплатити ПДФО та військовий збір з таких доходів (п. п. 168.2.1 п. 168.2 ст. 168 ПКУ).