друкувати


У 2018 році садівники зібрали рекордний урожай черешні

6 квітня 2019, 08:29

За підсумками 2018 року виробництво черешні в Україні досягло максимальних показників, як мінімум, за останні 10 років. Про це повідомляють аналітики ІА «Інфоінфустрія».

Нагадаємо, що у 2019 році на території Вінницької області висядять нові сади площею 546 гектарів.

«Згідно з даними служби статистики України, в 2018 році в країні було зібрано 84,6 тис.тонн черешні, що на 19% перевищує показник попереднього року. Для порівняння, в 2017 році збір зазначеної кісточкової склав всього 70,9 тис.т», – ідеться в повідомленні.

Як відзначають профільні експерти, таке збільшення виробництва в першу чергу обумовлено сприятливими погодними умовами як в зимовий період, так і в період цвітіння і формування плодів.

Повідомляється, що в минулому році на території основних регіонів виробництва черешні не було зафіксовано екстремально низьких температур взимку. Крім того, були відсутні й заморозки в кінці квітня й на початку травня.

У 2019 садівники поки так само не бачать особливих загроз для майбутнього врожаю. По-перше, як і роком раніше, не було особливих погодних катаклізмів у зимовий період. По-друге, за станом на 5 квітня, сади в південних областях країни вже починають поступово вступати у фазу цвітіння, що в середньому на 3-4 дні раніше від традиційних термінів.