друкувати


ДФС запустила пілот із переведення підприємств на обслуговування через єдиний казначейський рахунок

5 квітня 2019, 16:00

ДФС запускає пілотний проект єдиного рахунку – нового порядку перерахування до бюджету платежів, які вносяться під час митного оформлення товарів (переведення підприємств на обслуговування через єдиний казначейський рахунок). Про це повідомляє  legalhub.online.

Нагадаємо, що відсутність опублікованого Тимчасового реєстру щодо старих сум ПДВ є порушенням законодавства. 

«Єдиний рахунок – це новий порядок перерахування до бюджету платежів, які вносяться під час митного оформлення товарів. Ми маємо позитивні результати від пілотного проекту, участь в якому взяли спочатку 150 підприємств, а потім до них долучилися ще 2000. Новий механізм є суттєвим кроком до спрощення митних формальностей», – розповів в.о. директора Департаменту адміністрування митних платежів та митно-тарифного регулювання ДФС Андрій Войцещук.

Повідомляється, що станом на 4 квітня 2019 року на єдиний казначейський рахунок надійшло 24 млрд гривень, а до державного бюджету України – майже 20 млрд гривень.

16 квітня поточного року прогнозується 100% митне оформлення товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності – юридичними особами та 95% від загальних перерахувань митних платежів до Державного бюджету України. Тому до цієї дати суб’єкти господарювання можуть використовувати залишки коштів на старих рахунках для оплати митного оформлення.

Пілотний проект з обслуговування підприємств через єдиний казначейський рахунок дозволить суб’єктам господарювання:

– скоротити час митного оформлення товарів;

– вільно обирати місце оформлення своїх товарів;

– обліковувати кошти в одній картці-особовому рахунку суб’єкта ЗЕД. З допомогою автоматизованої системи митного оформлення «Інспектор» використовувати ці кошти при митному оформленні у будь-якій митниці ДФС;

– оптимізувати фінанси підприємства. Так, у підприємства відпаде необхідність перераховувати кошти на депозитні рахунки багатьох митниць.