друкувати


Прокуратура підозрює фермера з Кiровоградщини в ухилянні від сплати 5 млн грн податкiв

3 квітня 2019, 18:00

Прокуратура Кiровоградської областi оголосила пiдозру керiвникові аграрного товариства, яке ухилилося вiд сплати податкiв на суму 4,8 млн грн шляхом внесення до податкової звiтностi неправдивих вiдомостей та використання пiдроблених документiв. Про це повiдомляє прес-служба обласної прокуратури.

Нагадаємо, що у Білозерському районі на Херсонщині прокуратура області забрала в  агропідприємства водойму площею 4 га. 

«Під час досудового розслiдування встановлено, що директор товариства, виплатив собi та двом своїм працiвникам готiвковi кошти в сумi 20,5 млн грн, нiбито на закупiвлю сiльськогосподарської продукцiї. Водночас «документально» пiдтвердив придбання зернових лише на суму 10,7 млн грн, надавши звiти про використання коштiв та 123 пiдроблених довiдки 5 сiльських рад областi форми №3-ДФ «Про наявнiсть у фiзичної особи земельних ділянок», якi за умови достовiрностi та повноти вiдображеної в них iнформацiї надавали пiдстави для звiльнення вiд обов’язку нарахування та сплати податкiв товариством», – ідеться в повідомленні.

Наразi керiвникові товариства оголошено про пiдозру.

У справi триває досудове розслiдування, яке здiйснюють спiвробiтники податкової мiлiцiї Головного управлiння ДФС у Кiровоградськiй областi.