друкувати


НАБУ проводить обшук в Агентстві з розшуку та менеджменту активів

3 квітня 2019, 14:43

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) сьогодні проводять обшуки в приміщенні Агентства по розшуку і менеджменту активів (АРМА). Про це повідомляє прес-служба НАБУ. 

Нагадаємо, що НАБУ намагається запобігти незаконному розпродажу активів «РОСТОК-ХОЛДИНГ».

Чиновників АРМА підозрюють у спробах заволодіти майном підприємств «Росток-Холдинг» на суму понад 3,6 млрд грн.

«Слідчі дії проводяться в рамках розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливого зловживання владою посадовими особами низки державних органів влади, зокрема правоохоронної і судової гілок, а також АРМА, в результаті чого юридичним особам завдано збитків на суму понад 9,5 млн грн», – йдеться у повідомленні.

Відзначається, що обшуки санкціоновані постановою слідчого судді Солом'янського райсуду Києва і проводяться під процесуальним керівництвом прокурорів САП.

У згаданому виробництві, як зазначається, «досліджуються обставини вчинення незакінченого замаху на протиправне заволодіння майном на суму понад 3,6 млрд грн групи підприємств ТОВ «Росток-Холдинг».

Під час досудового розслідування, розпочатого в січні 2019 року, детективи НАБУ, серед іншого, вивчають обставини скоєння угод, які могли бути проведені з використанням підроблених документів, печаток, штампів підприємств", – додали в бюро.