друкувати


ЄБА просить Кабмін змінити правила торгівлі алкоголем

3 квітня 2019, 15:31

Європейська Бізнес-Асоціація (ЄБА) звернулася до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства фінансів України та ДФС із проханням осучаснити законодавство, яке регламентує правила торгівля алкогольними напоями. Про це заявила менеджер Комітету з питань імпорту та торгівлі алкогольними напоями Європейської бізнес Асоціації Крістіна Лініченко, повідомляє сайт ЄБА.

Нагадаємо, що в Україні можуть вилучити з продажу понад 1 тис. імпортних видів віскі у зв'язку з визначенням поняття віскі в Податковому кодексі, який почне діяти з 1 липня. 

«Адже наразі через недосконалість та суперечливість правил бізнес не може використовувати зазначені правила у своїй роботі, хоча повністю дотримується законодавства», – зазначила експерт.

Вона додала, що правила торгівлі алкогольними напоями є застарілими та, частково, такими, що містять нереальні або вже відмінені норми.

Тож їх доцільно скасувати, а необхідні норми перенести в спеціальний документ. Правила були розроблені ще у 1996 році та містять усі інструкції: як, чим та де торгувати (постанова КМУ «Про затвердження Правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями» від 30 липня 1996 №854)", – уточнила вона.