друкувати


«Ukrlandfarming» інвестує в розвиток культури на селі понад 400 тис. грн

2 квітня 2019, 14:00

«Ukrlandfarming» бізнесмена Олега Бахматюка, найбільший за обсягом земельного банку аграрний холдинг України, інвестує понад 400 тисяч гривень у розвиток культури на селі в Херсонській, Полтавській, Вінницькій та Івано-Франківській областях. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Нагадаємо, що Україна могла б зацікавити іноземних інвесторів в умовах конкуренції держав на світових ринках. 

Повідомляється, що група компаній «Ukrlandfarming», як соціально відповідальне підприємство, багато років активно опікується питанням підтримки й розвитку культури на території тих 600 сільських рад та ОТГ, де присутні її підрозділи.

Відновлення сільських клубів – один із напрямів такої допомоги. Наприклад, «ЮТС-Агропродукт», підприємство групи компаній, долучилося до реконструкції клубу в селищі Шляхове Бериславського району Херсонської області. Загальний кошторис будівельних робіт з відновлення склав 9,4 млн гривень.

Рівень життя в країні починається з рівня життя на селі. Сільські мешканці становлять найбільшу частку трудових мігрантів, бо прагнуть кращого життя. І якщо ми хочемо зупинити трудову міграцію, то нам потрібно розвивати українське село. У містах є розважальні центри, молодь має доступ до творчих і музичних гуртків. Осередком культури в селі є клуб, і саме тут відбуваються основні культурні події. «Ukrlandfarming» допомагає нам відновлювати роботу клубу й розширювати його можливості – тепер тут будуть також спортивний і дитячий ігровий майданчики", – сказав голова ради селища Шляхове Віктор Доля.

Директор підприємства «ЮТС-Агропродукт» Володимир Яровий зазначив:

Є чітка тенденція – що більше розвинуте село, то більше людей залишаються в ньому жити і працювати. Нам як агропідприємству, котре піклується про добробут мешканців сіл, приємно усвідомлювати, що ми долучаємося до відновлення клубу як осередку культурного життя в селі".

Загалом «Ukrlandfarming» реалізовує подібні проекти з підтримки сільських будинків культури по всій Україні – це й відновлення приміщень, і закупівля сценічних костюмів для творчих колективів та обладнання для опалення, ремонти сільських бібліотек і т.д.

Група компаній «Ukrlandfarming» – один із найбільших європейських виробників сільськогосподарської продукції, неодноразово відзначений в різних рейтингах як інноваційна компанія і один з кращих роботодавців України. На його 400 підприємствах у 600 населених пунктах України працює близько 30 тис. осіб. Агрохолдинг експортує свою продукцію до 40 країн світу і є одним із найбільших платників податків України.