друкувати


Майже три чверті експорту Буковини надходить до ЄС

29 березня 2019, 08:30

Майже три чверті експорту продукції (72,4%), виробленої в Чернівецькій області, надходить до країн Європейського Союзу. Це один із найкращих показників в Україні та значно вищий від загального в Україні (42%). На цьому наголосила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє прес-служба уряду.

Нагадаємо, австрійці інвестували в будівництво сироварні на Буковині.

Обсяги загального експорту продукції Чернівецької області за минулий рік зросли на 33,6% та сягнули $209,1 млн (до ЄС – $144,9 млн). Також розширився перелік країн, що імпортують українські товари.

Це свідчить про те, що підвищується якість та конкурентоспроможність українського виробника», – зазначила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вона також наголосила, що в Чернівецькій області працює понад 185 підприємств з іноземним капіталом із 38 країн світу, переважна більшість яких — країни ЄС.

Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що Україна є одним з найбільших постачальників органічної продукції до ЄС. У Чернівецькій області, зокрема, зростає виробництво плодово-ягідних культур. Із 2015 року виробництво зросло майже в 1,4 раза (до 245,9 тис. т в 2018 році). Підприємства області є лідерами із заготівлі, переробки та експорту грибів, ягід і фруктів, а за валовим виробництвом плодово-ягідної продукції Буковина посідає друге місце серед регіонів України, за урожайністю – 4-те місце.