друкувати


У квітні в Україні з'явиться 8 видів інноваційних касових апаратів

28 березня 2019, 07:30

Міністерство фінансів України затвердило 8 інноваційних реєстраторів розрахункових операцій, які будуть використовувати в межах експерименту щодо використання новітніх касових апаратів. Про це повідомляють у прес-службі відомства.

Нагадаємо, уряд ухвалив постанову для спрощення умов ведення бізнесу.

Також Мінфін зобов’язав Державну фіскальну службу України зареєструвати новітні касові апарати у державному реєстрі РРО до початку квітня. повідомляють у повідомленні прес-служби відомства.

У шести з рекомендованих проектів реалізація фіскальних функцій здійснюється за допомогою електронного підпису з використанням захищених носіїв особистих ключів (в одному з проектів реалізована технологія MobileID). Два інших — «модифікована» технологія НБУ», — повідомляють у Мінфіні.

Зазначимо, що новітні типи реєстраторів розрахункових операцій мають спростити умови ведення бізнесу та скоротити витрати підприємців на обслуговування касових апаратів. Зокрема, раніше передбачалось, що замінити касовий апарат можна буде за допомогою спеціальної програми на смартфоні або планшеті. Подібну систему напередодні анонсували у платіжній системі Visa.

3 червня 2018 року Кабмін затвердив пілотний проект із використання планшетів та смартфонів у якості касових апаратів.

Також повідомлялося, що урядовий комітет схвалив низку актів, що запровадять пілотний проект з використання планшетів та смартфонів у якості касових апаратів.