друкувати


Прибуток ПАТ «Аграрний фонд» за 2018 рік збільшився на 50%

27 березня 2019, 11:55

За результатами 2018 року прибуток ПАТ «Аграрний фонд» зріс на 50% в порівнянні з минулим роком при ефективній ставці залученого капіталу в 26%. Про це в інтерв'ю РБК заявив голова правління Товариства Андрій Радченко.

Нагадаємо, у 2018 році дохід «Аграрного фонду» склав 147 млн грн.

Андрій Радченко зазначив, компанія стабільно показує зростання і в 2018 році фінансовий план по прибутку вдалося виконати на 101%.

У цифрах — це 147 млн проти запланованих 146 млн гривень чистого прибутку, який підлягає розподілу між акціонерами, відповідно, виплаті дивідендів на користь держави. Ми поки не знаємо їх рівень: 50% або 75%. Це визначає Мінфін і Кабінет міністрів – чекаємо розпорядження нашого основного акціонера», — повідомив голова правління.

Керівник підприємства  додав, що Уряд задоволений результатами роботи Аграрного фонду, оскільки за останні три роки Товариство стало прикладом найуспішнішої державної агрокомпанії. 

«У порівнянні з минулим роком приріст прибутку становив 50%. І це при ефективній ставці залученого капіталу в 26%. Ми також на досить хорошому рівні і по ряду інших показників, у тому числі по боротьбі з корупцією і злодійством всередині компанії», — зазначив Радченко.

Голова правління також повідомив, що на сьогодні середня зарплата співробітника Аграрного фонду складає 46,6 тис. грн, що приблизно в 5 разів вище середньої заробітної плати по країні. І таких підхід абсолютно обґрунтований і має свої позитивні результати – за останні три роки технічні втрати зерна в Агрофонді не перевищують 0,1% від запасів. Натомість, як у інших трейдерів даний показник не нижче 5-7%.