друкувати


Антимонопольний комітет дозволив «Агрохолдингу 2012» придбати активи «Оболоні»

26 березня 2019, 10:15

ТОВ «Агрохолдинг-2012», що входить до складу аграрного напрямку групи компаній «Епіцентр», отримало дозвіл Антимонопольного комітету України на придбання у ПрАТ «Оболонь» кількох активів у Хмельницькій області. Про це повідомляє прес-служба ТОВ «Епіцентр К».

Нагадаємо, «Епіцентр-К» інвестує близько 2 млрд грн у агросектор.

Мова про купівлю цілісного майнового комплексу у смт Закупному, до якого входить Закупнянський комбікормовий завод і заготівельно-перевалочна база, а також частки у статутному капіталі ТОВ «Агрофірма ім. В.Д. Слободяна». Це підприємство розташоване в селі Іванківці, Чемеровецького району на Хмельниччині. Серед його активів 2187 га землі у користуванні (орендовані паї), сільськогосподарська техніка, нерухомість, тваринництво тощо.

Придбання корпоративних прав вказаного підприємства завершує виконання домовленостей з ПрАТ "Оболонь" щодо купівлі належних останньому аграрних активів.

Після укладення цієї угоди ТОВ "Агрохолдинг 2012" буде обробляти майже 35 тис. га землі у західному регіоні, що становить більше від 35% усього земельного банку аграрного напряму компанії "Епіцентр".

Збільшення площ земельного банку на Хмельниччині є досить важливим, як для подальшого підвищення ефективності роботи аграрного напрямку, так і для розширення територій, де компанія «Епіцентр» впроваджує свої соціальні програми надання допомоги територіальним громадам", — йдеться у повідомленні.