друкувати


Назвали останній термін впровадження системи HACCP на харчових підприємствах

26 березня 2019, 07:30

Відповідно до вимог законодавства до кінця 2019 року всі оператори ринку, які працюють у сфері виробництва й обігу харчових продуктів, мають впровадити систему аналізу ризиків і контролю критичних точок НАССР, завдяки чому оператор ринку підвищує безпечність харчових продуктів. Про це повідомляє прес-служба уряду.

Нагадаємо, в Україні буде здійснено аудит системи НАССР на 4540 суб'єктах господарювання.

Урядовці зазначають, що мета контролю не в тому, щоб збільшити кількість чи періодичність перевірок, і не в тому, щоб оштрафувати бізнес за виявлені порушення. Мета контролю полягає у забезпеченні споживачів України безпечною продукцією харчування. І ця мета має бути спільною як для бізнесу, так і для Держпродспоживслужби.

 

«Законодавство передбачає не лише обов’язок бізнесу впровадити НАССР, але й зобов’язує інспекторів здійснювати аудит цієї системи. Саме тому бізнес та службовці Держпродспоживслужби повинні дуже чітко ці вимоги розуміти і відповідати їм. Для цього організовуються різного року тренінги, навчання та семінари із залученням експертів проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні», – зауважив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.

Наше спільне завдання – побудувати нову систему харчової безпечності, яка адаптована до європейських вимог», – підсумував Лапа.