друкувати


На Одещині створять органічні пасіки

25 березня 2019, 10:30

Біляївський та Роздільнянський райони Одеської області стали пілотними територіями терміном на три роки з реалізації проекту розвитку бджільництва, виробництва і реалізації меду та продуктів його переробки. Про це повідомляє Kurkul.com.

Нагадаємо, на Львівщині відкрили завод із переробки меду.

Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов підписав розпорядження «Питання реалізації проекту «Агропромисловий кластер з розвитку бджільництва, виробництва і реалізації меду та продуктів його переробки в Одеській області».

Згідно з планом заходів на 2019-2021 рр., крім проведення різних тренінгів для аграріїв, буде зроблено картографування медових зон, визначення зон медозбору з урахуванням місцевих особливостей і виявлення унікальних медозборів.

Також буде визначено напрями щодо поглиблення кооперації і збуту продуктів з меду, а також розроблені нові продукти з меду.

Окремим напрямком організовують різні «медові» фестивалі, а також будуть показувати туристам органічні пасіки в унікальних локаціях. Також для туристів організують збір трюфеля —делікатесного цінного гриба, який додають в мед при створенні різних соусів до м'яса, сиру і морепродуктів.