друкувати


В Україні посилять гігієнічні вимоги до мінеральної води

22 березня 2019, 16:00

Уряд працює над гігієнічними вимогами до мінеральної води. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Нагадаємо, на Миколаївщині стартував проект контролю за якістю сирого молока.

Днями відбулася робоча зустріч щодо обговорення поточної редакції проекту наказу «Про затвердження гігієнічних вимог до води природної мінеральної, а також окремі вимоги до води джерельної».

В заході взяли участь представники Мінагрополітики, Міністерства охорони здоров’я України, Держпродспоживслужби, Американської торговельної палати, Європейської Бізнес-Асоціації, Антимонопольного комітету України, галузевих об’єднань.

Під час зустрічі фахівці Мінагрополітики зазначили, що імплементація українського законодавства у сфері безпечності харчових продуктів дозволить забезпечити належний рівень захисту здоров’я та інтересів споживачів, а також створить прозорі умови ведення господарської діяльності у сфері виробництва, постачання, обігу та реалізації води природної мінеральної", — йдеться у повідомленні.

Сторони обговорили проект наказу, заслухали коментарі й отримали відповідні пропозиції.

Наразі проходить доопрацювання остаточної редакції проекту наказу Мінагрополітики з урахуванням пропозицій учасників наради, а також з урахуванням вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та директив ЄС.