друкувати


Представники бізнесу закликають створити Тимчасовий реєстр щодо старих сум ПДВ

22 березня 2019, 12:00

Відсутність опублікованого Тимчасового реєстру щодо старих сум ПДВ є порушенням законодавства. Про це заявила Європейська Бізнес-Асоціація (ЄБА).

Нагадаємо, підраховано відшкодовану суму ПДВ за І півріччя.

Представники ЄБА звернулися до Мінфіну та ДФС з проханням узгодити внутрішню процедуру, опублікувати Тимчасовий реєстр та надати відповідні розпорядження територіальним органам щодо проведення такого відшкодування компаніям.

В асоціації переконані, що будь-які зволікання у цьому процесі є необгрунтованими, а відсутність оприлюдненого на сайті Мінфіну тимчасового реєстру є грубим порушенням законодавства. 

У зв’язку з відсутністю Тимчасового реєстру, фінанси підприємств є заблоковані, що позбавляє платників податків їх обігових коштів (податково-фінансових активів). За публічними заявами, сума заборгованості становить близько 4,7 млрд грн (згідно інформації Мінфін та ДФСУ)", — йдеться у повідомленні.

Водночас, відповідно до оприлюдненого бюджету на 2019 рік, окремо коштів на повернення старих сум не виділено. А Тимчасовий реєстр про повернення старих сум ПДВ досі не опублікований (хоча мав бути створений до 01.02.2017).