друкувати


Аграрний комітет підтримав закон про виключення 374 державних підприємств із списку тих, що не підлягають приватизації — офіційно

17 травня 2016, 15:19

Сьогодні на засіданні комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин біло розглянуто проект Закону України № 4536 «Про внесення змін до Закону України «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації» щодо деяких об'єктів сільськогосподарської та транспортної галузей», яким передбачається виключити 374 державних підприємств із списку непідлягаючих до приватизації.

«Позиція уряду щодо приватизації — максимально зменшити список тих підприємств, що не підлягають приватизації. Частина вже виключена зі списку юридичних осіб. Потрібно дати змогу розпочати процес приватизації багатьох об’єктів», — зазначила перший заступник міністра економрозвитку Юлія Ковалів.

«Мінагрополітики підтримує законопроект, оскільки це дозволить збільшити інвестиції і просить у другому читанні взяти за основу», — підтримав законопроект заступник міністра аграрної політики та продовольства Ярослав Краснопольський.

Олексій Мушак підкреслив нюанси документу: для формального початку роботи законопроекту необхідно прийняти декілька суміжних документів.

Нардеп Олег Кулініч повідомив, що необхідно піти шляхом корпоратизації, а не розпаювання. Тому що багато працівників державних підприємств не зможуть отримати своє законне право на отримання земельних ділянок.