друкувати


Весняна посівна коштуватиме аграріям 134 млрд грн

21 березня 2019, 07:30

Весняна посівна кампанія у 2019 році оцінюється в 134,2 млрд грн. Про це під час прес-конференції Мінагрополітики «Посівна-2019: поточний стан та прогнози» заявив Володимир Топчій, заступник міністра аграрної політики та продовольства України, передає unn.com.ua.

Нагадаємо, що в Україні на сьогодні є необхідна кількість поживних речовин, добрив для проведення весняно-польових робіт. 

«У нас зростає вартість матеріально-технічних ресурсів, які використовуються, зростають й інші видатки. Тому, загалом вартість посівної компанії з точки зору ресурсів, які будуть використані, оцінюється на рівні близько 134,2 мільярда гривень», — відзначив Володимир Топчій.

За його словами, із загальної суми близько 120 млрд грн — це кошти, які мають наші сільгоспвиробники та аграрії.

Близько 15 млрд грн — це той ресурс, який був вкрай необхідним, щоб забезпечити потреби у повному обсязі. З них десь 10 млрд грн, які відкриваються коштом банківських кредитів, і ще близько 5 млрд, які покриваються коштом комерційних структур", — зазначив заступник міністра.

За даними Мінагрополітики, станом на 19 березня забезпеченість сільгоспвиробників мінеральними добривами для потреб весняних польових робіт становить 912 тис. тонн (88% від потреби в 1,042 млн тонн).