друкувати


Депутата аграрного комітету Верховної Ради обрано до комісії з офшорів

17 травня 2016, 13:06

Члена комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Верховної Ради Олексія Мушака обрано до парламентської тимчасової слідчої комісії по офшорам. Про це народний депутат повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що комісія ще довго не була створена без оприлюдення "панамських документів". "

Нагадую, що за попередньою інформацією причетність до панамського реєстратора офшорів Mossack Fonseca мають близько 20 українських політиків. Скажу одразу, що я проти вибірковості чи табу на розслідування. Якщо вже починати шукати, то у всіх. І не по документах одного панамського реєстратора, а також рухатися до інших екзотичних географій. Так само і по персонах", — повідомив Мушак.

За його словами, викриття власників офшорів — це та сама боротьба з політичною корупцією, тільки інший підхід. 

"Очевидно, що паралельно варто напрацьовувати рішення та приймати закони, щоб унормувати офшорну проблему в українському законодавстві. Бізнес має мати можливість платити адекватні податки, мати просте адміністрування і однозначно необхідна суттєва валютна лібералізація. А чиновнику слід на кореню обрубати можливість використовувати офшор для виведення тіньових заробітків", — наголосив нардеп.