друкувати


Канада зацікавлена в імпорті українських яєць, м’яса та яблук

19 березня 2019, 15:01

Канада зацікавилась імпортом українських яєць, м’ясних харчових продуктів, яблук та іншої продукції. Про це, з посиланням на результати зустріч і голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи з регіональним представником Канадського агентства з контролю харчових продуктів та співробітниками Посольства Канади в Україні, повідомляє прес-служба відомства.

Нагадаємо, що Україна розширила ринок збуту риби та морепродуктів на Азію.

Повідомляється, що у рамках зустрічі сторони обговорили результати роботи місії інспекторів компетентного органу Канади з оцінки системи контролю в сфері бджільництва, яка працювала в Україні у лютому поточного року. Канадські колеги поінформували, що остаточний звіт за підсумками аудиту можна очікувати впродовж двох місяців.

Крім того, під час переговорів обговорювалося питання виходу іншої української продукції на ринок Канади. У зв’язку з цим у травні до України прибуде місія компетентного органу Канади з метою проведення аудиту вітчизняної системи державного контролю.

Канадські колеги також висловили зацікавленість в імпорті українських яєць, м’ясних харчових продуктів, яблук тощо.

Учасники зустрічі домовилися підтримувати зв’язки на рівні компетентних органів та узгодили подальші кроки з метою реалізації планів двостороннього співробітництва.