друкувати


Україна та Іран зацікавлені у співпраці в агросекторі, – Трофімцева

19 березня 2019, 14:00

Україна та Іран зацікавлені у співпраці в агросекторі. Про це заявила в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева на зустрічі із новопризначеним Надзвичайним і Повноважним Послом Ісламської Республіки Іран в Україні Манучехром Мораді, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Нагадаємо, що Україна піднялась з 80 на 77 місце в рейтингу найкращих країн для ведення бізнесу за версією Forbes.

Ольга Трофімцева наголосила, що наразі на розгляді іранської сторони перебувають три проекти Меморандумів про співробітництво в галузі АПК. Зокрема, це Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством аграрної політики і продовольства України та Міністерством сільськогосподарського джихаду Ісламської Республіки Іран в галузі сільського господарства. Та два проекти документів про співпрацю за напрямами ветеринарії та фітосанітарії.

Водночас пан посол висловив зацікавленість у розвитку співробітництва між країнами, особливо у поглиблені співпраці в сільському господарстві та запевнив у сприянні зі свого боку.

За результатами 2018 року український експорт аграрних та харчових товарів до Ісламської Республіки Іран становив $421 млн, товарообіг між країнами склав $437,5 млн.