друкувати


Змінили перелік операцій, за якими визначається країна походження при імпорті в Україну товару

16 березня 2019, 09:30

Запроваджено новації, які сприятимуть спрощенню процедури визначення країни походження товарів з Європейського Союзу та розвитку сприятливого клімату для зовнішньої торгівлі. Про це повідомляє Державна фіскальна служба.

Нагадаємо, у ДФС попередили про зупинку роботи митниці.

Так, 17 березня 2019 року набирає чинності постанова Кабінету Міністрів України від 27 лютого 2019 р. №144 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2006 р. №1765».

Постанову прийнято для виконання Україною зобов’язань, взятих відповідно до додатка XV «Наближення митного законодавства» до Угоди про асоціацію між Україною, з одного боку, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншоого боку, та адаптації законодавства України до законодавства країн-членів ЄС в частині визначення непреференційного  походження при імпорті в Україну товарів.

Постановою замінено Перелік виробничих і технологічних операцій, за якими визначається країна походження при імпорті в Україну товару, наведеного у додатку до постанови Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2006 року №1765, на Перелік, встановлений Додатком 22-01 до Делегованого регламенту Комісії (ЄС) №2015/2446 від 28 липня 2015 року.

Цей додаток застосовується в Європейському Союзі як за імпорту товарів для визначення країни їхнього походження, так і при видачі уповноваженими органами сертифікатів походження на експорт товарів з Європейського Союзу, зокрема тих, які призначені для України.

Перелік є ідентичним Переліку, встановленому Додатком 22-01 до Делегованого Регламенту Комісії (ЄС) № 2015/2446 від 28 липня 2015 року.

У порівнянні з Переліком, який втратив чинність, Перелік:

Відповідно до статті 36 Митного кодексу України новий перелік застосовується до товарів, походженням з країн, з якими Україною не укладено угоди про вільну торгівлю, для цілей справляння ставок ввізного мита Митного тарифу України.