друкувати


Заборгованість НААН перед «ТД «Украгропром» скоротилась на 74,7 млн грн — офіційно

17 травня 2016, 16:26

Станом на 1 квітня 2016 року боргові зобов’язання підприємств НААН перед групою компаній ТОВ «ТД «Украгропром» склали 211 млн грн. За період з 1 січня 2015 року по 1 квітня 2016 року вони зменшилися на 74,7 млн грн. Про це у ексклюзивному інтерв'ю AgroPolit.com розповіла віце-президент НААН Ануш Балян.

Вона повідомила, що чимала робота вже проведена, боргові зобов’язання за сумами, які підтверджені та визнані в судовому порядку, погашаються. 

"Повністю погасили боргові зобов’язання перед цим товариством державні підприємства, дослідні господарства: «Ставидлянське», «Жеребківське», «АФ «Надія» та «імені 9 Січня» Інституту свинарства і АПВ НААН. На цей час у господарських судах знаходяться справи із заборгованості підприємств НААН перед «Украгропромом» на суму 135,1 млн грн", — зазначила Балян.

За її словами, 8 квітня 2015 року в Академії була проведена нарада, на якій розглядалося питання погашення заборгованості державних підприємств дослідних господарств наукових установ НААН групі компаній ТОВ «ТД «Украгропром». За її результатами був розроблений графік проведення взаємозвірок державних підприємств дослідних господарств НААН із ТОВ «ТД «Украгропром».