друкувати


В Україні пропонують створити Міністерство лісового господарства

15 березня 2019, 15:00

Для ефективної діяльності лісового господарства та посилення інституційної спроможності галузі потрібне створення нового центрального органу виконавчої влади з функцією формування та реалізації держполітики у сфері лісового господарства та деревообробної промисловості — окремого Міністерства лісового господарства та деревообробної промисловості. На цьому наголосив заступник голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар, повідомляє прес-служба Держлісагентства.

Нагадаємо, експерти вважають, що Україні не потрібне Міністерство аграрної політики.

«Зараз Держлісагентство не має права законодавчої ініціативи, щоб пришвидшити вирішення низки злободенних питань, зокрема, фахового розділення функцій господарювання та контролю, боротьби з незаконними рубками, всиханням лісів, створення ринку деревини та багато інших. Вже настав час порушити питання суб'єктності. Маючи окреме Міністерство, ми зможемо вивести лісову галузь на високий рівень», — зазначив Бондар.

За його словами, для швидкого вирішення, в тому числі законодавчим шляхом, більшості проблем у лісовій галузі необхідні три ключові речі: створення національної лісової політики, проведення національної інвентаризації лісів і належне фінансування всіх робіт в лісовому господарстві.

Щоб ефективно працювати у напрямку збільшення лісистості України та сприяти розвитку української деревообробної промисловості, цими питаннями має займатися окреме Міністерство лісового господарства та деревообробної промисловості, — наголосив Бондар.