друкувати


Суд скасував багатомільйонний штраф "Укрспирту"

15 березня 2019, 12:00

Суд встановив, що штраф «Укрспирту» в сумі 24 млн грн, нарахований Державної фіскальною службою (ДФС) в 2015 році, помилково завищений в 200 разів. Про це повідомляє прес-служба держпідприємства.

Нагадаємо, «Укрспирт» визнали монополістом та оштрафували на 33 млн грн.

Колегія суддів  зробила висновок, що рішення про застосування штрафних санкцій у розмірі 24 млн грн підлягає скасуванню, оскільки є протиправним, та позовні вимоги в цій частині підлягають задоволенню. Таким чином, розмір штрафної санкції повинен становити 140,6 тис. грн.

За період з 2010-го по 2015 рік співробітникам ДФС України винесено  рішення про застосування фінансових санкцій на загальну суму понад 1,4 млрд грн. 

У разі фактичного пред’явлення до виконання (стягнення) навіть 5% від вищезазначеної суми фінансових санкцій, буде зупинено операційну діяльність підприємства та виробництво спирту, оскільки сплатити нараховані фіскальною службою фінансові санкції неможливо», — йдеться в повідомленні. 

Суди апеляційної та касаційної інстанцій скасували вже чотири штрафи: на 20 млн грн, 65 млн грн, 173 млн, а також згадуваний вище штраф на 24 млн грн.