друкувати


Названо український регіон-лідер за кількістю органічних земель

14 березня 2019, 18:00

Лідером за кількістю органічних земель є Одещина — 100 тис. га. Про це під час III міжнародного конгресу «Органічна Україна» в Одесі повідомив начальник управління аграрної політики Одеської ОДА Іван Петрів, повідомляє Kurkul.com.

Нагадаємо, що за даними оперативного моніторингу ринку, проведеного Офісом підтримки реформ Мінагрополітики, станом на 31 грудня 2017 року кількість операторів органічного ринку в Україні збільшилась на 78, порівняно з 2016 роком, і становила 504, серед яких 304 – виробники органічної сільськогосподарської продукції. 

За його словами, в області відбувається створення агроекологічних кластерів для розвитку органічного виробництва.

Він додав, що на розвиток органічного виробництва та відновлення родючості грунтів сільгоспвиробники Одеської області отримають кошти з обласного бюджету.

Рішенням сесії Одеської обласної ради було затверджено Програму розвитку агропромислового комплексу регіону на 2019-2023 рр. «Аграрна Одещина».

Програмою передбачає виділення коштів за такими напрямками: заходи з охорони, збереження та відтворення родючості ґрунтів — 2,2 млн грн, заходи з розвитку органічного виробництва — близько 1 млн грн.

Іван Петрів додав, що Програма передбачає створення моніторингу стану ґрунтів у регіоні.