друкувати


На Вінниччині ввели в експлуатацію молочний завод повного циклу

14 березня 2019, 17:04

У селі Каташин Чечельницького району Вінницької області ввели в експлуатацію сучасний молокопереробний «Villa Milk», який має завершений цикл виробництв – від вирощування кормів, утримання поголів’я молочного стада до переробки молочної сировини та виробництва кінцевого продукту споживання. Про це повідомляє газета «День» .

Нагадаємо, що у селі Сопошин Жовківського району Львівської області відкрили завод із переробки меду і продуктів бджільництва. Підприємство є експортером українського меду.

«Особливість підприємства в тому, що воно має завершений цикл виробництв – від вирощування кормів, утримання поголів’я молочного стада до переробки молочної сировини та виробництва кінцевого продукту споживання. Це дозволяє досягати показників найвищої якості продукції», – сказав його власник Павло Каленич.

Відповідно до вимог міжнародних стандартів на підприємстві впроваджена система управління безпечністю харчових продуктів ДСТУ ISO 22000. Потужність підприємства складає 5 тонн молока за зміну. З нього наразі виробляють шість видів молочної продукції (молоко, ряжанку, сметану та кефір різної жирності)  у майбутньому асортимент поповниться йогуртами, маслом, м’якими сирами та бринзою.

Коли постало питання переробки продукції, ми почали вивчати можливості і оцінювати виробничі потужності в різних країнах світу. Зупинили свій вибір на техніці від ізраїльської компанії «Tessa», яка поставляє своє обладнання на швецькі молокопереробні комплекси. Побачивши рівень підходу до виробництва молока у Швеції і оцінивши свої можливості ми зрозуміли, що можемо побудувати підприємство, яке нічим не поступатиметься європейським аналогам, а в окремих моментах, зокрема у плані високотехнологічного виробництва, буде навіть кращим, – сказав Каленич.