друкувати


Аграрії Херсонщини отримають для зрошення на 30% менше коштів від потреби

14 березня 2019, 15:13

На 2019 рік потреба меліораторів Херсонщини у грошах на утримання каналів, насосних станцій та іншої інфраструктури сягає 1 мільярд 305,4 мільйона гривень, що майже на третину менше від потреби. Про це повідомляє «Голос України».

Нагадаємо, що в Національній академії аграрних наук України створили Стратегію зрошення та дренажу в Україні на період до 2030 року, яка дозволить щороку додатково отримувати продукції на 135 млрд грн.

«Кошторис (навіть із платнею за транспортування води) затвердили в сумі 953 мільйони 359,4 тисячі гривень. Загалом дефіцит фінансування становить 27 відсотків від потреби. Ще й видатків на реконструкцію успадкованих від СРСР насосних станцій, силового устаткування не планують уже четвертий рік поспіль.! Відтак за зрошення полів та плантацій комусь платити все ж треба: якщо не державі, то тим, кому без цієї води ані туди ані сюди», – ідеться в повідомленні.

Також меліораторам сказали, що за транспортування води каналами на поля доведеться платити вже не 22 копійки за кубометр, як торік, а 27.