друкувати


Уряд затвердив важливі критерії щодо перевірок бізнесу в сфері господарської діяльності

12 березня 2019, 16:00

Кабінет Міністрів України затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері законодавчо регульованої метрології та визначається періодичність здійснення Держпродспоживслужбою планових заходів метрологічного нагляду за законодавчо регульованими засобами вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, та кількістю фасованого товару в упаковках. Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

Нагадаємо, уряд затвердив нові критерії ризиків для перевірок агробізнесу.

Відповідна постанова від 06 березня 2019 року № 185 була прийнята в рамках восьмого засідання, присвяченого питанням дерегуляції. 

Метою постанови є запровадження ризик-орієнтованого підходу до проведення перевірок, що дозволить вдосконалити систему відносин, які виникають при визначенні періодичності здійснення планових заходів метрологічного нагляду за законодавчо регульованими засобами вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, та кількістю фасованого товару в упаковках.

Критеріями, за якими оцінюється ступінь ризику, є:

Постановою передбачено бальну систему оцінки показників критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових заходів метрологічного нагляду.

Віднесення суб’єкта господарювання до одного з трьох ступенів ризику здійснюється з урахуванням суми балів, нарахованих за всіма критеріями відповідно до шкали балів:

Ризик-орієнтований системний підхід до розроблення критеріїв сприятиме підвищенню об’єктивності, прозорості та неупередженості при плануванні та здійсненні заходів метрологічного нагляду.