друкувати


В Україні завершується період переходу бізнесу на «єдиний рахунок» для сплати мит

12 березня 2019, 08:30

В Україні завершується перехідний етап переведення підприємств на обслуговування через «єдиний рахунок» ДФС для сплати митних платежів. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Нагадаємо, у ДФС розповіли, які податки необхідно сплатити при отриманні спадщини.

Так, з 18 березня 2019 року підприємства в Україні зможуть перераховувати кошти авансових платежів виключно на «єдиний рахунок», а рахунки митниць ДФС для поповнення авансових платежів підприємствами будуть заблоковані.

У фіскальній службі повідомили, що з 18 березня до 16 квітня 2019 року залишки коштів на рахунках митниць ДФС можуть бути використані для митного оформлення товарів.

Повернення підприємствам коштів авансових платежів будуть здійснюватися протягом 1095 днів з дня внесення таких коштів на рахунок відповідно до Порядку повернення, затвердженого наказом Мінфіну від 18.07.2017.

Вказано, що новий Порядок повернення коштів авансових платежів (передоплати), затверджений наказом Мінфіну від 22.02.2019 №80 «Про внесення змін до Порядку повернення авансових платежів (передоплати) та помилково та/або надміру сплачених сум митних платежів», перебуває на реєстрації у Мін’юсті.