друкувати


Болгарські аграрії зацікавились інноваціями українських мікробіологів

8 березня 2019, 12:08

Інститут сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН і аграрна компанія Болгарії «Екані» АД уклали угоду про співробітництво в галузі впровадження наукоємної продукції у ґрунтово-кліматичних умовах Болгарії. Про це повідомляє прес-служба НААН.

Нагадаємо, що Національна академія аграрний наук України пропонує затвердити Національну програму боротьби з АЧС, оскільки  з початку поточного року в Україні зафіксували 9 випадків африканської чуми свиней, карантин діє у неблагополучних пунктах на території 12 областей.

Науковці ознайомили присутніх зі значним практичним досвідом застосування засобів біологізації в сучасних аграрних технологіях для підвищення продуктивності виробництва, поліпшення якості продукції та збереження довкілля, що забезпечує значний економічний ефект від їхнього використання.

Під час заходу, організованого Інститутом спільно з Департаментом агропромислового розвитку Чернігівської ОДА, представники аграрних господарств області розповіли про власний досвід успішної співпраці з Інститутом та застосування біологічних препаратів.