друкувати


Після зняття мораторію землю пропонують віддати Державному земельному банку

7 березня 2019, 15:10

Доки в українців не буде грошей, земля має передаватися Державному земельному банку. Про це у проекті AgroPolit.com «Без Гриму. Олег Ляшко: Український Черчилль» повідомив лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

Нагадаємо, Радикальна Партія ініціювала зміни до Конституції по землі, запропонувавши зробити основою аграрного устрою країни фермерські господарства, а єдиним власником на землі – українського фермера. Пізніше Конституційний Суд визнав фермерське господарство основою аграрного ладу в Україні.

Ляшко переконаний, земля належить Україні, в людей немає спадкоємців, якщо вони хочуть продати землю, мають право продати в земельний банк по ринковій ціні.

«Є ситуації, коли самотні люди хочуть продати свої землі. Мають право — хай ідуть у державний земельний банк», — говорить Ляшко.

Також він зазначає, що в Україні необхідно провести інвентаризацію земель, оскільки вона не проводилася десятки років.

Сьогодні занижена вартість землі, тож коли платять на паї 7-8%, але від заниженої вартості — люди отримують копійки. Якщо провести оцінку землі, то навіть тих 8-10%, які вони отримуватимуть, будуть інші, — зазначив Ляшко.

Він додав, що говорити про продаж землі між українцям можна лише тоді, коли з'явиться захист від рейдерства, люди стануть міцно на ноги.