друкувати


На Львівщині німецька компанія хоче побудувати свинокомплекс

7 березня 2019, 14:00

Німецькі компанії Poels Mastschweine і Tierprodukstion Alkersleben планують побудувати у Львівській області свинокомплекс. Про це йшлося під час зустрічі голови Львівської ОДА Олега Синютки з власником компаній Люком Йоханесом Якобусом, повідомляє прес-служба ОДА.

Нагадаємо, в Україні побудують сучасний біогазовий комплекс на буряковому жомі вартістю 7,5 млн євро.

«Ми маємо 2 підприємства на території східної Німеччини. Це 4,5  і 5 тис. свиней. Працюємо на високому рівні, що стосується здоров’я та екологічних стандартів. Ми хочемо інвестувати сюди, можливо, заснувати схожу ферму на ті, які вже маємо, щоб залучити наявні ресурси і співпрацювати з підприємствами на околицях», — розповів Люк Йоханес Якобус.

Як він зазначив, сьогодні проект перебуває на етапі пошуку відповідної земельної ділянки у Львівській області для будівництва комплексу із дотриманням всіх вимог.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка наголосив, що в області вже успішно працюють підприємства з німецьким капіталом, відтак, запевнив інвестора у підтримці та сприянні реалізації проекту.

У нас є багато компаній німецького походження, на деяких із них працюють 3-7 тис. людей. При цьому вони дуже чіткі і працюють відповідно до чинного законодавства, що для нас дуже важливо. Ми вітаємо ваше рішення увійти в країну. Я переконаний, що тут найкращий інвестиційний клімат. Тож коли ви зупинитеся на земельній ділянці, ми розпишемо дорожню карту реалізації проекту, аж до старту вирощування», — зазначив Олег Синютка.

Також очільник області наголосив на важливості раціонального використання відходів виробництва в межах реалізації проекту.