друкувати


Кабмін затвердив старт реформи з розділення ДФСУ

6 березня 2019, 16:00

Кабінет міністрів України на сьогоднішньому засіданні затвердив рішення про початок реформування Державної фіскальної служби України. Це передбачено прийнятим положенням про податкову та митних службах, повідомляє сайт bykvu.com. 

Нагадаємо, що у  2018 році платникам податків було відшкодовано близько 131 млрд грн ПДВ.

Повідомляється, що процес реформування передбачає реорганізацію Державної фіскальної служби України шляхом поділу на Державну податкову службу і Державну митну службу як окремі центральні органи виконавчої влади. 

Документ визначає, що реформа реалізує державну податкову політику, а також адміністрування єдиного внеску на соціальне страхування і суть політики в сфері боротьби з порушеннями податкового законодавства. 

Члени уряду також затвердили положення про Державну митну службу. Серед її завдань — реалізація державної митної політики, політики у сфері боротьби з порушеннями митного законодавства.

Положення передбачає, що діяльність Митної служби координується Кабміном через главу Міністерства фінансів. Також Кабмін врегулював питання щодо прийому на роботу в відомства за конкурсом. Раніше положення передбачали, що кандидата, який пройде на певну посаду за конкурсом, повинні затвердити в Мінфіні. Це положення вирішили скасувати, щоб не знівелювати суть конкурсного відбору.