друкувати


Запасу деревини в Україні вистачить на 100 років

6 березня 2019, 10:28

Якщо в Україні за рік буде заготовлюватися близько 1% загального запасу деревини, фактичного запасу лісу вистачить на століття. Про це повідомила прес-служба Державного агентства лісових ресурсів України у відповідь на запит УНН.

Нагадаємо, що упродовж 2018 року Державне агентство лісових ресурсів України відтворило 44 тис. га лісу, з них майже 2 тис. га – це нові ліси.

Так, загальний запас деревини в лісах України оцінюється в межах 2,1 мільярда куб. метрів.

«Щорічно заготовляється в Україні (зокрема за 2017 р.) 21,9 мільйонів куб. метрів загального запасу, зокрема 18,9 мільйона куб. метрів ліквідної деревини, з неї 7,3 мільйона куб. метрів ділової деревини. За 2017 р. у лісах України було заготовлено близько 1% загального запасу деревини, тобто, за зазначених обсягів рубок, фактичного запасу лісу вистачить на століття», – повідомили у Держлісагентстві.

До того ж, у відомстві зазначили, що запас деревини в лісах щорічно приростає, тобто змінюється, в середньому, на 35 мільйонів кубометрів.

Якщо врахувати, що за 2017 рік вирубано 21,9 млн куб. метрів загального запасу деревини, то приріст (зміна запасу) використано лише на 63%. Таким чином, в Україні відбувається поступове збільшення запасу деревини, що підтверджує значний економічний і природоохоронний потенціал наших лісів", – зазначили в агентстві.