друкувати


На Миколаївщині електрифікують залізничну колію у напрямку морпортів

5 березня 2019, 16:00

На Миколаївщині реалізовуватиметься масштабний інфраструктурний проект Укрзалізниці з електрифікації залізничної колії Долинська-Миколаїв-Колосівка.
Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час засідання Ради регіонального розвитку Миколаївської області, повідомляє прес-служба ОДА.

Нагадаємо, бізнес виступив проти підвищення тарифів «Укрзалізниці».

«Цього року на Миколаївщині реалізовуватиметься масштабний інфраструктурний проект Укрзалізниці з електрифікації залізничної колії у напрямку Долинська-Миколаїв-Колосівка. Україна розвиває залізничне сполучення з Європейським Союзом. І саме на Миколаївщину спрямований ключовий проект Укрзалізниці та європейських інвестиційних банків по електрифікації залізничної колії до Миколаєва», — йдеться у повідомленні.

Як нагадали в ОДА, у жовтні минулого року Верховна Рада прийняла Закон "Про ратифікацію Фінансової угоди (Проект модернізації української залізниці (Модернізація інфраструктури ПАТ "Укрзалізниця") між Україною та Європейським інвестиційним банком".

Дана угода дозволить залучити фінансові ресурси у розмірі 150 млн євро для реалізації проекту «Електрифікація залізничного напрямку Долинська — Миколаїв — Колосівка». Передусім, це робиться для того, щоб наші жителі могли отримати гідні послуги та швидкий і надійний залізничний транспорт. Також це полегшить залізничне сполучення з миколаївськими портами, дозволить зменшити навантаження на дороги, прискорити обробку вантажів і підвищення якості надання транзитних послуг", — зазначив голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко.

Цей проект передбачає будівництво другої колії, модернізацію систем сигналізації і зв’язку на напрямку Долинська-Миколаїв-Колосівка, який пролягає територією Кіровоградської, Миколаївської та Одеської областей. Реалізація проекту дасть змогу значно зменшити експлуатаційні витрати Укрзалізниці, підвищити пропускну здатність напрямку та збільшити швидкість доставки вантажів у напрямку морських портів Одеси та Миколаєва.